Norrby IF
En klubb, många hjärtan
Tungt, tungt, tungt efter 0-2
2015-05-04 08:25
Så kändes det att vakna idag efter gårdagens förlust mot exallsvenska Trelleborgs FF. Ett stabilt bortalag med en allsvensk centrallinje, Fredrik Persson i mål, Magnus Andersson i försvaret, Kristian Haynes på mitten och längst fram Salif Kamara Jönsson blev för svårt för Norrby IF. Den kvartetten har över 100 allsvenska matcher i bagaget och dom spelade rutinerat bort Norrbyspelarna. Vi var naiva och lätta i närkamperna, slog felpassningar direkt till motståndare 10 - 15 meter utanför vårt straffområde och uppträdde precis som ett lag gör som just nu saknar glädje och självförtroende. Första halvlek sköt vi inte ett enda skott på eller utanför mål. Det blev bättre fart i andra halvlek då TFF fick försvara sig men bollen ville inte in i mål.
Nu ordar vi inte mer om den matchen. Det är bara för Norrby att jobba vidare, snart vänder det. Nu prövas sammanhållningen i gruppen, vi har en bra spelartrupp och vi vet vår kapacitet. På lördag möter vi Lunds BK som liksom Norrby slåss i botten. Därefter möter vi seriefavoriterna Örgryte IS. Vi gillar att slå ur underläge! En klubb många hjärtan är vår ledstjärna och denna veckan måste vi ingjuta positivt tänkande, vi minns förra årets matcher mot Lunds BK, seger hemma och borta tog vi upp ett underläge 1-4 till 4-4 på de sista fem minuterna, dessutom snudd på ett segermål. Nu förväntar vi oss att alla Norrbyiter, alla spelare och ledare stöttar varann. Nu tvättar vi bort krisstämpeln. På lördag kl. 16.00 står det 0-0 när matchen börjar, kl. 18.00 åker vi hem med tre friska poäng! Forza Norrby!

Vi vill gratulera Ingemar Karlsson Dalsjöfors som vann 50/50 lotten på rödvit lott nr 59. Grattis till 840:-

Här kan du läsa Trelleborgs matchreferat:
Inför omgång fyra av division 1 södra hade Trelleborgs FF två vinster och en förlust. Vid vinst på söndagen och Trelleborgs FF hade chans på serieledning.

Trelleborgs FF gjorde en närmast prickfri insats och vann med 2-0.
Målskyttar var Magnus Andersson och Salif Camara-Jönsson.

- Vi gjorde precis som vi snackat om inför matchen, allt gick enligt planen idag. Det gick bra att se matchen från läktaren - men bara för det får det inte bli en vana, säger en mycket nöjd Patrick Winqvist efter matchen.

Trelleborgs FF tog ledningen efter 13 minuter spelade genom Magnus Andersson. Magnus som har en fruktad högerfot smällde upp en frispark i krysset från ca 25 meters avstånd. En boll som vobblade runt och gick rätt i mål.

Fem minuter in i andra halvlek utökade bortalaget ledningen genom Salif Camara-Jönsson. Ett inlägg från duktige Jacob Palander som Salif nickskarvade in i mål. Ett snyggt mål och det betyder också att Salif har gjort fyra mål på fyra spelade matcher för Trelleborgs FF i division 1 södra - imponerande.

- Vi fick matchen precis dit vi ville, ett tidigt mål och sen kontrollerar vi bra. Sen fick vi ett tidigt mål i andra halvlek där Salif Camara-Jönsson är på rätt plats vid rätt tillfälle. Efter att vi gjort vårt andra mål blev det kanske lite för mycket försvarsspel, men vi försvarade oss riktigt bra och klokt.

- Jag är mycket nöjd med matchen, vi gör knappt ett misstag. Vi har gjort två riktigt bra bortamatcher hittills i år och vi behövde verkligen hålla nollan i matchen. Det är viktiga poäng och vi ligger i rätt ända av tabellen. Vi njuter på bussen hem, sen kommer två viktiga matcher tätt inpå varandra. Först IS Halmia hemma och sen Husqvarna FF borta, avslutar Patrick Winqvist.

Trelleborgs FF hoppar upp i serieledning efter årets andra raka bortavinst.